Liefdevol kleinschalig wonen

De zussen van
Villa Zus

Het verhaal achter Villa Zus

Wij zijn Anne en Dieke Robesin, twee enthousiaste zussen die van onze droom werkelijkheid hebben gemaakt; een kleinschalig wooninitiatief starten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Een liefdevol huis

Wij zijn opgegroeid in een gezin met vier kinderen waaronder een zusje (Heleen, 1987) met het syndroom van Down. Inmiddels hebben wij allemaal het ouderlijk huis verlaten. Voor ons een logische stap, maar voor Heleen en andere mensen met een verstandelijke beperking is dit een stuk minder vanzelfsprekend. Vandaar dat wij een kleinschalig wooninitiatief zijn gestart om een liefdevol thuis te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking, zodat ook zij de mogelijkheid krijgen om zo zelfstandig mogelijk te wonen.

Wij hebben beiden veel ervaring in het werken in de gehandicaptenzorg. Het is onze wens om zorg te bieden die persoonlijk en kleinschalig is, zodat er meer oog is voor de individuele bewoner.

Iedereen is een genie. Maar als je een vis beoordeelt op zijn vermogen om in een boom te klimmen, gelooft hij zijn hele leven dat hij dom is
Albert Einstein

Kleinschalig en stabiel

Het is onze droom om mensen een beperking een thuis te geven, waarin ze zich veilig en geborgen voelen. Wij bieden begeleiding op maat, waarbij we rekening houden met het niveau van de bewoner. Voor ons is het van belang dat wij de bewoner niet overvragen, maar ook zeker niet zullen onderschatten. Wij zijn ervan overtuigd dat onze bewoners ontzettend veel mogelijkheden hebben en dat we deze tot uiting kunnen laten komen met de juiste begeleiding.

Ons bedrijf is kleinschalig. Door deze kleinschaligheid is de sfeer gemoedelijk. De bewoners worden begeleid door een klein en vast team. Hierdoor kan er een stabiele relatie met de bewoners worden opgebouwd waarbij de bewoners echt worden gezien. We zullen de bewoners begeleiden bij alledaagse activiteiten, zodat zij op hun eigen manier zelfstandig kunnen wonen. De bewoner wordt bij ons ook daadwerkelijk beschouwd als een bewoner en niet als cliënt. Wij zien in ieder mens zijn mogelijkheden en willen deze in het licht zetten, waardoor er een groter gevoel van eigenwaarde ontstaat. Je bent altijd welkom om eens bij Villa Zus te komen kijken!

Team Villa Zus

Dieke
Robesin

Anne
Robesin

Estée
van den Berg - Zwiers

Werken bij Villa Zus?

Wij zijn op zoek naar een:

Begeleider Villa Zus

Voor Villa Zus – liefdevol, kleinschalig wonen voor mensen met een verstandelijke beperking – zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste collega (minimaal niveau 3 MMZ/SPW) die net als wij met liefde en aandacht zorg en begeleiding wil bieden aan onze groep bewoners (max. 8).

Ervaring is een pré; een proactieve en persoonlijke benadering een must. Uiteraard bieden wij een marktconform salaris. De functie is voor 24 uur per week en wij streven naar een voorspelbaar rooster.

Als je vragen of interesse hebt mag je ons altijd benaderen via info@villazus.nl of telefonisch op het nummer: 06-43806098.

Natuurlijk mag je ook direct jouw CV & motivatie naar ons toe mailen. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op!